Gasztronómiából jeles Felsősófalvának

Írta:  2017. augusztus 08., kedd 10:08

Parajd Község Polgármesteri Hivatala és a Felsősófalvi Kodáros Egyesület augusztus 5. és 6. között szervezte meg a II. Palacsinta Fesztivált Felsősófalván. A két napos rendezvénysorozaton, a több ezer palacsinta között, a lekváros és csokis mellett, volt mazsolás, ordás, de még bolognai szósszal töltött palacsinta is.

Nem csak egy sima gasztronómiai eseményről beszélünk, ugyanis ez már falunappá, sőt fesztivállá nőtte ki magát, amely egy egyszerű palacsinta nappal indult – mesélte Nyágrus László alpolgármester, a Felsősófalvi Kodáros Egyesület elnöke, aki egyben a fesztivál főszervezője is.

Mintegy 12 tűzhelyen egyszerre sültek az ízesebbnél-ízesebb palacsinta levelek, amiket különböző ízesítéssel töltöttek meg. A lekváros, csokis mellett meg lehetett kóstolni többek között a kapros-ordást, az áfonyást de még a bolognai szósszal töltött palacsintát is. A fesztiválon a palacsinta sütő verseny mellett a szervezők állandóan sütötték a finom desszertet a vendégek számára.A palacsinta sütés mellett nagy hangsúlyt fektettek indén a kulturális programokra is. Ezzel a fesztivállal a sóvidéki település ismét jelesre vizsgázott a székely vendégszeretetből – mesélte a község elöljárója.

A program alapján szombaton déltől kezdték meg a palacsinták sütését, majd a gyerekekre fókuszáltak a szervezők. Négy órától a palacsintasütő verseny kezdődött, ahol az ízek mellett a formákra is nagyon figyeltek a résztvevők. Láthattunk leveleken mászó csigát, rózsaszálat de még palacsintából készült tarisznyát is. A finom falatok fesztiváljára a szenátor és a megye elnök is kilátogatott, aki pozitívan értékeltek a felsősófalviak gasztronómiai fesztiválját.Az idei fesztivál palacsintasütő versenyére négy hazai, egy magyarországi és egy Kovászna megyéből érkezett csapat is iratkozott. A legügyesebb csapatnak a Csintalan Palacsinta Csavarók bizonyultak, amíg a leggyorsabb palacsinta forgatók címét a Fincsikék szerezték meg. A két napos fesztivál során fellépet Kovács Gyopár, a Dreamland Residents és az Insect együttes is.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső