Európai védelmet jogainknak!

Írta:  2017. augusztus 04., péntek 10:58


Július 17-től indította el online kampányát az RMDSZ, amely során a kisebbségben élő erdélyi magyarok megvédhetik jogaikat. A Minority SafePack európai polgári kezdeményezés céljáról Kovács Mihály Leventével, az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének ügyvezető elnökével beszélgettünk.

Mi, erdélyi magyarok hozzád tartozunk. Kultúránkkal gazdagítunk, hagyományainkkal színesebbé teszünk téged. Most rajtad a sor: állj ki értünk, nemzeti kisebbségekért. Olyan Európát akarunk, ahol mi is szabadon használhatjuk anyanyelvünket és nemzeti szimbólumainkat. Egyenlő bánásmódot akarunk, mert teljes jogú polgáraid vagyunk! - szól a felhívás.

Az RMDSZ által indított online kampány során aláírhatunk és ezáltal kiállunk jogainkért. Aláírásainkkal azt támogatjuk, hogy Románia ne tudjon önkényesen dönteni a magyar kisebbség ügyeiről. A kezdeményezők azt szeretnék, hogy legyen egy uniós nyomás Romániára, hogy tartsa be a kisebbségek jogait, az EU-hoz való csatlakozásakor ígért vállalásokat.

1 év alatt 250.000 aláírásnak kell összegyűlnie Erdélyből. Ahhoz, hogy az aláírásgyűjtés sikeres legyen, összesen 1 millióan kell aláírniuk az Európai Unióban, úgy, hogy legalább 7 tagállamnak teljesítenie kell a küszöböt.

A www.jogaink.eu internetes oldalon szeptemberig kilehet tölteni az online dokumentumot. Fontos azt tudni, hogy csak egyszer lehet aláírni, el kell dönteni, hogy online, vagy pedig papíron teszik. Ez nincs másképp a kettős állampolgárok esetében sem, csak egyszer lehet aláírni. A kampány ez év decemberében zárul le.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső