25. Bolyai Nyári Akadémia

Írta:  2017. július 14., péntek 10:46


Kezdetét vette vasárnap, július 9-én a Bolyai Nyári Akadémia a Teleki Oktatási Központban. Tófalvi Edit és tanítványai közreműködésével ünnepélyes megnyitóval, hangversennyel kedveskedtek az itt táborozó pedagógusoknak, majd hétfőn kezdetét vette a tanulás.


25. alkalommal ad helyet a szovátai Teleki Oktatási Központ a Bolyai Nyári Akadémiának, amelyre történelmet oktató pedagógusok érkeztek. Az résztvevők 30 tanítási óra alatt sajátíthatják el mindazt, amivel az órákat játékosabbá és érdekesebbé tehetik a tanítványaik számára.

Szovátán ezen a héten két szekcióra érkeztek a résztvevők, az ország minden tájáról. Az osztályvezető pedagógusok 24-en vannak, míg a honismereti, helytörténet szekción 17-en. Az akadémia egy hetes programjának első két napjában oktatás zajlott, azt majd egy tanulmányi kirándulás követte. Csütörtöktől péntekig újból az oktatás kap főszerepet. Reggel és délelőtt előadások formájában tanulhattak a résztvevők, este pedig szabad foglalkozással zárult a nap.

Az előadás első részében az elméleti részek hangzanak el, valamint a társasjátékok története, annak osztályozása, míg ezt a konkrét példák, a gyakorlatba való ültetés követi – tette hozzá az előadó. Riporterünk résztvevő pedagógusokat is megkérdezett.

A Bolyai Nyári Akadémián való részvétel eredményesnek bizonyul a történelmet oktató pedagógusok számára. Egy portfólió elkészítésével, majd egy közös kiértékeléssel ér véget a tábor.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső