Imaséta a Medve-tó Napokon

Írta:  2017. június 16., péntek 12:33


Imasétára is lehetőség volt a Medve-tó Napok keretén belül. Az erre a célra felállított sátorban, nyolc állomásból álló sétára invitálták az érdeklődőket. Szovátán ez volt a második alkalom, hogy ilyen jellegű, keresztény sátorral készültek.

Nyolc állomásos imasétán is részt vehettek az érdeklődők a Medve-tó Napok alkalmával. Az újdonságnak számító „imaséta” kifejezés adott helyszínen történő imádkozást jelent, vagyis azt, hogy a közbenjáró imára egy adott helyszínre vagy annak közelébe sétálva kerül sor. Némelyek szerint a fizikai közelség jelentőséggel bír, mert „minél közelebb vagyunk, annál konkrétabban imádkozhatunk”. Egyének, csoportok, sőt egész gyülekezetek is tartanak imasétákat, melyek keretében olykor csak egy háztömböt járnak körbe, míg máskor akár kilométereket is gyalogolnak. Az imaséta hátterében az az elgondolás húzódik, hogy az öt érzék – a látás, a hallás, a szaglás, az ízlelés és az érintés – használata révén a közbenjáróban jobban tudatosulhat, hogy mi mindenért kell imádkoznia. A szervezők egy fesztivál keretén belül találkoztak az imaséta sátorral, amit ötletesnek és kreatívnak gondoltak. Kipróbálták itt is.

A nyolc állomásos séta által saját zarándokútra indultak a résztvevők. A megállók során imádkozhattunk másokért és magunkért, tudatosíthattuk, hogy szabadok vagyunk, valamint az általunk hordozott teher megszabadulására is felhívta figyelmünk. Telefonálni lehetett. „Keresd ki, hogy melyik sürgős hívószámot hívnád fel most a leginkább. (…) Hívd fel az ég Urát.” - olvashattuk az egyik állomásnál.


A második alkalommal megszervezett Imasétán nagy volt az érdeklődés. A zarándokút bejárását követően a résztvevők vallásos témájú könyveket is vásárolhattak a helyszínen.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső