Szovátán már 142 éves a „Medve”

Írta:  2017. június 16., péntek 11:01


Június 9-én kezdődtek a Medve-tó Napok Szovátán és vasárnap, június 11-én értek véget. Pénteken a diákok kapták a főszerepet, szombaton kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre valót. Vasárnap a kultúráról, a hagyományőrzésről szólt.


Gyereknappal kezdődtek a városnapok. Gulyásfőzés, különböző előadások, játékos programok, vonatozás, buborékfújás, gyerek fitnesz és sportvetélkedők vártak a kisebb, nagyobb diákokra. Az S. Illyés Lajos Általános Iskola, a Domokos Kázmér Gimnázium és Szakközépiskola diákjainak pénteken, a Medvet-tó Napok első napján ért véget az Iskola másként hét – ezért is szólt róluk a nap. A gyerekek idén is főztek gulyást.

A gulyásfőzés mellett diák napoztak is az iskolások.

Úgy a kisebb, mint a nagyobb diákok, mindenki jól érezte magát.
Este a Hooligans koncert előtt Szováta polgármestere hivatalosan is megnyitotta a Medve-tó Napokat.
Szombaton városébresztővel indult a nap, majd kezdődött a gulyásfőző verseny, melyre idén 16 csapat nevezett be. Már a reggeli órákban neki láttak a csapatok a gulyásfőzésnek, e közben lehetett iratkozni a motocross és az erős emberek versenyére, illetve különböző sporttevékenységekre. A Medve-tó Mobila Szováta Sport Klub Sasok Taekwondo szakosztályának sportolói a kis színpadon taekwondo bemutatót is tartottak.
Szombaton úgy a város lakosai, mint az idelátogatók találtak kedvükre való programot.

A vasárnapi programok a kultúra, a hagyományőrzés köré épültek. A nagyszínpadon felléptek az S. Illyés Lajos Általános Iskola és a Domokos Kázmér Gimnázium diákjai, akik verses, zenés, táncos összeállítással készültek. Este pedig a Cimbaliband adott koncertet. A szervezők rengeteget dolgoztak, hogy sikeres legyen az idei Medve-tó Napok programsorozata, mint megtudtuk, még januárban nekifogtak a rendezésnek.


Szováta város Önkormányzata immár tizenhetedik alkalommal szervezte meg a Medve-tó Napokat.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső