II. Szakrális Maraton

Írta:  2017. június 15., csütörtök 12:15


Június 11-én, vasárnap II. alkalommal szervezték meg a Szakrális Maratont a keresztény értékekért, a békéért. A kerékpárosok és szaladók több útvonalon haladtak Hargita, Kovászna, Brassó, Szatmár és Maros megyében. A megmozduláshoz sóvidékiek is csatlakoztak.


A Szakrális Maratont azzal a céllal szervezték meg, hogy népszerűsítsék az egészséges életmódot, amelyhez a sport mellett a kiegyensúlyozott lelki életre is szükség van. A megmozdulást vidékünkön is megszervezte a Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesület Korond-Mikháza útvonalon. Stábunk Parajdon érte utól a maraton résztvevőit.

Moldován László hozzá tette, hogy idén nagy volt az érdeklődés a maraton iránt, még gyerekek is csatlakoztak. A legfiatalabb részt vevő 6 éves volt.

A résztvevők többsége biciklivel érkezett a maratonra, a teljes távot egyetlen szaladó tette meg.

Parajdon Bokor Sándor polgármester köszöntötte a maraton résztvevőit, majd Kántor Csaba püspökhelyettes megáldotta őket. Egy kis pihenő után ismét útra kelt a csapat.
Az egyedüli szaladóhoz Szovátán még hárman társultak: Gál Kriszta, Király Ágnes és Kozomos Lajos. Mikházára közel 60 zarándok érkezett.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső