Hagyományőrző rendezvénysorozat Szovátán

Írta:  2017. június 15., csütörtök 11:47

Június 11-én, vasárnap kulturális programok várták a Medve-tó napozókat. Nagyszínpadra léptek az S. Illyés Lajos Általános Iskola és a Domokos Kázmér Gimnázium hagyományőrző csoportjai, a Sóvirág, a Sirülők és a Bokréta néptánc csoportok, de hallhattuk a Citerazenekar előadását, a Mezőhavas Népi Zenekart és szólistáit, valamint a Cimbalibandet.


Az elmúlt évek hagyományaihoz híven a Medve-tó napok rendezvénysorozat utolsó napja a családé, a kultúráé, a hagyományé. A születésnapi ünnepségen színpadra léptek összeállított műsorukkal az S. Illyés Lajos Általános Iskola és a Domokos Kázmér Gimnázium diákjai, de a jelenlévők láthattak néptáncot, hallhattak népzenét, valamint a Cimbaliband együttest is. Veress Kálmán táncosai is színpadra léptek.

A néptánc előadást követően a Citerazenekar lépett színpadra, majd utána a Mezőhavas Népi Zenekar is megszólaltatta hangszereit, kísérve szólistáikat. Az egy órás előadást a Bokréta Tánccsoport váltotta fel. Az est fénypontja a Cimbaliband magyar világzenei zenekar volt, akik a különböző népek zenéjét egy sajátos, egyszerre archaikus és modern hangzásvilágban adták elő, Danics Dórával.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső