Gulyásfőzés a Medve-tó Napokon

Írta:  2017. június 15., csütörtök 09:57


Mint minden évben, idén is a gulyásfőzésé volt a főszerep szombat délelőtt a Medve-tó 142. születésnapát ünneplő városnapokon. A június 10-én megszervezett versenyre, összesen 16 csapat nevezett be, akik Szováta különböző munkavállalatait, szervezeteit képviselték.


Ha a Medve-tó születésnapjára, valamint a városnapokra gondolunk egyértelmű a gulyásfőző verseny is, mivel minden évben, hagyományosan megmérettetik magukat Szováta különböző csapatai. Szombat reggel az ébresztő után, 8-kor kezdtek el sürögni-forogni a szakácsok és azok kuktái a sportpályán. A déli órákban már javában rotyogtak az ízletes gulyások, amellyel délután 3-ra kellett elkészülniük a csapatoknak.

Az összegyűlt pénzösszeget idén is a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Szent József házának adományozták. Riporterünk a gulyásfőzés közben a kulisszák mögé is belesett, csapattagokat kérdezett.


A versenyző csapatok a zsűri tagjait szebbnél-szebben megterített asztallal várták, akik a legfinomabb, legízletesebb gulyást jutalmazták. A gulyás mellett kóstolhattak a jelenlevők túróspuliszkát, de még töltöttkáposztát is. Legkülönlegesebbnek azonban a bikaborjú sütés számított.

A több magánvállalkozó által sütött különlegességet bárki megkóstolhatta. A gulyásfőző verseny első díját két csapat vitte el, az Arte-mob és a Pallós & Bio Totál, másodikok a Huszárok, míg harmadikok a Tűzoltók lettek, de minden résztvevő oklevéllel és ajándékkal térhetett haza.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső