Úton Csíksomlyó fele

Írta:  2017. június 02., péntek 18:12


Tegnap, május 31-én indultak Nyárádremetéről a zarándokok, akik három és fél nap alatt teljesítik majd a Csíksomlyóhoz vezető utat. Nyárádremetéről 19-en indultak neki a több száz kiló méteres útszakasznak.


Egy zarándoklat során természetesen nemcsak az úti célra történő megérkezésen, hanem magán a testet és lelket egyaránt erősítő utazáson is komoly hangsúly van. A több száz kilométeres út megtétele, nem a fizikai képességet tükrözi elsősorban, ha nem főként a lelki béke elérését. Csíksomlyó a katolikus vallású székelyek számára híres Mária-kegyhely, búcsújáróhely és a szellemi életnek több évszázados központja. A nyárádremetei csapat zarándoklásának hagyományáról Katona Ernő, a csapat vezetője beszélt.

Nyárádremetéről 19 hittel teli ember indult neki a 135 kilométeres útszakasznak, amelyhez Szovátáról még hatan társultak. A csapat három és fél nap alatt teszi meg ezt az útvonalat, pihenőkkel egybekötve. A zarándokok szerdán reggel indultak, első éjszakai pihenőjüket Korond községében tartották. Az első két nap folyamán 40-40 kilométert tesznek meg. Mai éjszakájukat pedig Máréfalván tölti a csapat. Harmadik napon 34, az utolsón pedig 14 kilométer megtételével érkeznek Csíksomlyóra a zarándokok


Szombaton a többi zarándokhoz csatlakozva a Hármashalom-oltárnál együtt ünnepelik a Szentlélek eljövetelét és hittel, újult lelkierővel térhet haza a csapat.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső