I. Székelyföldi Legendárium Karnevál

Írta:  2017. június 01., csütörtök 13:58


A Székelyföldi Legendárium csapata kuriózumnak számító karnevált szervezett május 28-án az Udvarhelyi Napok keretén belül. Az eseményre 27 településről érkeztek színjátszó csoportok szerte Székelyföldről, ahol ki-ki a saját legendáját mutatta be egy-egy színdarab formájában.


A hagyományteremtő szándékkal megszervezett színjátszó fesztivállal egybekötött mesekarneválon több mint 400 gyerek vett részt. Vasárnap a Legendárium mesehősei és székelyruhás gyerekek hada lepte el Székelyudvarhely főterét. A karnevál legtöbb programjának a Székelytámadt-vár adott helyett. A karnevált legendavadászat előzte meg, amely szintén nagy sikert aratott.Az egész napos rendezvényre Kovászna, Hargita és Maros megyéből érkeztek a résztvevők. A leglátogatottabb programok egyike a színjátszófesztivál volt, ahol ki-ki a saját településének a mondáját mutatta be. A 27 település közül végül a „legendás terepszemlét” a székelyszáldobosi és a korondi csapat legendája nyerte meg. A két csapat a Legendárium rajzfilm-sorozat mesepatkóját és egy magyarországi kirándulást nyert.

A székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola belső udvarán felállított színpadon számtalan tündér és varázsló bemutathatta tudását a nagyérdeműnek. Néhány legenda-részletet nekünk is elárultak a kis monda gyűjtők.

A betfalvi csapat a „Katus alkuja az ördöggel” című mondát hozta a fesztiválra.

A színjátszás és felvonulás mellett az Arany Griff Rend középköri harcművészeti bemutatót és táncot is tartott, valamint Baricz Gergő és az Evilági Zenekar is koncertezett.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső