Holnap nyílik a strand Parajdon

Írta:  2017. június 01., csütörtök 13:37


Június 1-től nyílik a Parajdi Sós Strand, amely 2014-ben került felújításra. A szinte még újnak mondható modern sós-termálvizű medence, évről évre nagyobb látogatottságnak és népszerűségnek örvend. A szezon kezdetével a parajdi sóbánya is új programmal várja látogatóit.

Sóvidékünkön, az az Parajdon is készülnek a nyárra, mivel a szezon során rengeteg turista érkezik a településre. Parajd jelentős tájképi szépséggel és több geológiai ritkasággal rendelkezik. Ilyen ritkaság a Sószoros és a Sóhát, melyet 60 hektárnyi területen, geológiai természetvédelmi területté nyilvánították, valamint a sóbánya és a hozzá tartozó Sós termálvizű strand is. Mint minden évben, idén is a nyár kezdetével, június 1-én nyitja meg kapuit a Parajdi Sós Strand. A nyitás előtt számtalan dolog vár a vezetőségre és a munkásokra, amelyről az igazgató, Seprődi Zoltán beszélt.


A vendégeket önkiszolgálós étterem várja, valamint három bár is funkciónál a strand területén, amelyből az egyik a medencében található. A nyitvatartási program idén sem változott, tehát délelőtt 10 és este 8 óra között tölthetik idejüket a strandon a kikapcsolódni vágyók. Emellett az éjszakai fürdőzésre is lehetőséget ad a Sós Strand, 9 és 11 óra között.

A 3 év alatti gyerekek ingyen mártózhatnak bele a medence vizeibe, míg a diákok részére is kedvezmény jár. Emellett bérlet vásárlására is lehetőség van, amely 110 lejbe kerül a felnőtteknek és 60 lejbe a gyerekeknek.

A sóbánya programja is változott a nyári szezon kezdetével.

Az árak változtak a tavalyi évhez képest, április 1-től a felnőttek 30 lejért, míg a gyerekek 25 lejért mehetnek be a sóbányába. Összességében elmondható, hogy 14 %-os áremelés történt az idei évben.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső