Ökotudatosítási kampány

Írta:  2017. június 01., csütörtök 13:34

Május 29-én az S. Illyés Lajos Általános Iskolába is ellátogattak az A.D.I. Ecolect Mures tagjai, hogy a szovátai diákokat is bevonják az országszerte elindított ökotudatosítási kampányba. A tájékoztatót követően a családoknak szóló leveleket és szórólapokat osztottak ki a tanulók között, amelyek által a szülőket is megszólítják.

Az Ecolect Mures Önkormányzatok Közötti Fejlesztési Társulat tagjai az elmúlt hetekben országszerte több iskolát is felkerestek azért, hogy a gyerekeken keresztül felhívják a lakosság figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Szakács László ökológus elmondta, hogy a szelektív hulladék gyűjtés hiánya általános probléma városszerte, országszerte.

A program keretében minden egyes háztartás két típusú zsákot fog kapni, ezekben gyűjthetik a műanyagot és a papírt, illetve külön az üveget. A szelektív hulladékokat külön fogják elszállítani és feldolgozni is. Az őszig zajló kampány során a legszorgalmasabb, legaktívabb résztvevőket értékes nyereményekkel díjazzák.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső