Zalaszentgróti diákok Korondon

Írta:  2017. máj. 31., szerda 09:55

A zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola középiskolás diákjait látták vendégül a Korondi Szakközépiskola tanulói és pedagógusai május 25. és 29. között.

A Határtalanul program első felében a Korondi Szakközépiskola 40 diákja látogatott el Zalaszentgrótra. Az ott töltött öt nap során bemutatták nekik az említett települést, de együtt kirándultak Keszthelyre és hajóztak a Balatonon is. A pályázatban vállaltaknak megfelelően lefestették a zalakoppányi kopjafát, és megemlékeztek a háborúk helyi áldozatairól. A pályázat második felében a korondi iskola diákjai fogadták a magyarországi gyerekeket.


A zalaszentgróti diákok csütörtökön este érkeztek, a tulajdonképpeni program pénteken kezdődött. Felfedezték Sóvidék nevezetességeit, meglátogatták a parajdi Sóbányát. Az egyik zalaszentgróti diákot riporterünk élményeiről kérdezte.

A Határtalanul program fontosságáról a zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője beszélt.

A gyerekek ittlétük során Sóvidék felfedezése mellett kipróbálták a fazekasságot Korondon és részt vettek egy taplász bemutatón is. Szombaton kirándultak, voltak a Békási-szorosnál, a Gyilkos-tónál, Csíksomlyón és Csíkszeredában is. A diákok hétfőn indultak haza.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső