Licitáltak az asztalokra

Írta:  2017. máj. 31., szerda 09:48


Szováta város Polgármesteri Hivatala tegnap május 29-én az önkormányzat dísztermében két részben megtartotta a szezonális licitet a Napi és a Telepi piac asztalainak a bérbeadásáról. Amíg a Napi piacon 485 lejt ér egy asztal, addig a Telepi piacon 2020 lejt. A bér öt hónapig jogosítja fel a bérlőt annak használatára.

Mint minden évben, most is a nyár kezdete előtt megtartották a szovátai piacok asztalainak a licitjét. Elsőként az Eminescu lakónegyedhez tartozó Napi piac asztalait bocsájtották árverésre. A Napi piac asztalainak a bérbeadására mintegy 20 árus érkezett, a Telepi piac asztalaira 13 érdeklődő volt jelent a díszteremben.

A Telepi piac asztaliból már kevesebbet sikerült kiadni. A 24 asztalból csak 11 kelt el ezidáig. A ruhás butikok közül a 10-ből 7-et sikerült bérbe adnia az önkormányzatnak.

A liciten leggyakrabban felmerülő probléma a Napi piac előtti parkolás, ugyanis tábla tiltja a megállást és a várakozást. Ezt nehezményezik az árusok, ugyanis az árú ki és be rakása így problémát jelent. Az alpolgármester azt ígérte a szerződéseket módosítani fogják, hogy ha egy rövid időre is, de legalább ki és bepakolni tudjanak az árusok.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső