Elsőáldozás Parajd

Írta:  2017. máj. 30., kedd 08:11

Tegnap, május 28-án 9 fiatal részesült az Oltáriszentségben Parajdon, a római katolikus templomban. Az elsőáldozási ünnepséget hosszú felkészülés előzte meg, a gyerekek sokat készültek erre a napra.

Az elsőáldozás jelentős állomás a gyerekek életében, és hogy mindez maradandó élmény legyen, fontos hogy előtte felragyogtassák a hit értelmét és titkát. Ezen a napon találkoznak először az élő Krisztussal, s ez a találkozás meghatározza a hozzá való viszonyukat. Az elsőáldozó gyermek nem csak egy szentséggel tudhat többét magáénak, hanem a szívébe is költözik Jézus Krisztus. Az elsőáldozásra készülőtől elvárják, hogy fogalmilag különbséget tudjon tenni a közönséges és az átváltoztatott ostya között. Az elmúlt vasárnap kilencen áldoztak először. A gyerekek köszöntőversekkel és énekekkel is készültek.

Az ünnep fontosságáról Fehér Márton plébános beszélt.

Pár elsőáldozó gyermeket is sikerült lencsevégre kapnunk.

A köszöntőverseket, énekeket követően a gyerekek egyesével léptek a plébános elé, és vették magukhoz az Úr Jézus szent testét és vérét.
A szentmisét követően az elsőáldozóknak szeretetvendégséget tartottak, amelyet követően mindenki szerettei körében ünnepelt tovább.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső