Ballagás Szovátán

Írta:  2017. máj. 30., kedd 07:00Május 26-án 90 hagyományos népviseletbe öltözött diák búcsúzott a szovátai Domokos Kázmér Szakközépiskolától. A római katolikus templomban tartott ökumenikus istentisztelet után az iskola sportcsarnokában folytatódott az ünnepség.


A Domokos Kázmér Szakközépiskolában osztályfőnöki órával indult a ballagás. Az egyik végzős osztály tábláján ezt az idézetet olvashattuk Vikidál Gyulától:

„Az élet szép, az élet minden,
S míg létezhet a földön ember,
A lánc, mi egybeköt, nem hullhat szét,
Lesz út, lélektől lélekig,
Lesz kinek megtanítsd világod titkait,
Az élet szép, az élet minden,
Mondhatják, hogy semmid sincsen,
A legnagyobb kincs örökké tiéd.”

Kidíszített tantermek, folyosók, az iskolapadokon ott volt a végzősökre váró batyu, melyben minden volt, amire szükségük lehet az iskolától búcsúzóknak. A nem rég még gyerekek még egyszer utoljára elfoglalták helyüket az osztályokban, még egy névsorolvasás, és kezdődött az utolsó óra. Mosolygós arcok, emlékezés az együtt töltött évekre és könnyektől ragyogó szemek – ezek jellemezték az osztályfőnöki órákat. A diákok alig foglalták el helyüket, már is kicsengettek.
A hagyományokhoz híven a Gaudeamus-t énekelve vonultak ki intézményükből a diákok tanáraik kíséretében.

A római katolikus templom harangjai is megszólaltak.

A templomban folytatódott az ünnepség, ahol Vass Ferencz igazgató és Fülöp László Zsolt polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel.
Az egyházi méltóságok lelki útravalót adtak a fiataloknak. A beszédeket követően Varga Nóra búcsúzott diáktársaitól, tanáraitól a végzősök nevében.

A líceum zenekarának két tagja az Ismerős arcok egyik dalával búcsúzott diáktársaitól, majd a legjobb tanulók díjazása következett.
Az eső miatt a sportcsarnokban zárult az ünnepség, ahol a végzős diákok hozzátartozói gratulálhattak és átadhatták a virágokat. A helyszínen az iskola igazgatóját kérdeztük.
A középiskolás évek során mindenki meghatározó tapasztalatokat, emlékeket gyűjt magának, éppen ezért ballagáskor nehéz a búcsú. Riporterünk két végzős diákkal is beszélgetett érzéseiről, terveiről.
Az ünnepség során kicsit fellélegezhettek a végzősök de hamarosan nagy megmérettetés vár rájuk, még pedig az érettségi.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső