Az Úr Mennybemenetelét ünnepelték

Írta:  2017. máj. 29., hétfő 21:17

Hagyományos búcsúnak adott helyet a nyárádremetei katolikus templom, melynek során az Úr Mennybemenetelét ünnepelték a hívek. A szentmisén megtisztelő vendégként volt jelen Czirják Árpád-Ferenc, pápai prelátus, valamint több szomszédos település plébánosa is. Az ünnepi szentmise fontosságát Nyárádremete plébánosa, Köllő Gábor mondta el stábunknak.


A fő esperesi kerület plébánosai, de a fő esperes maga is jelen volt az ünnepi szentmisén. Az igehirdetést Czirják Árpád atya tartotta a hívek számára, melynek üzenetét velünk is megosztotta.


A plébánosok nagy számban gyűltek össze Czirják atya tiszteletére, aki Kolozsváron egykor főesperesplébános volt. A fiatal lelkipásztorok közül mindenki segítője, munkatársa volt az Atyának. De itt nem csak a tisztelet megadása volt a cél, hanem az igehirdetés frissességének, szépségének a megtapasztalása is – mesélte Köllő Gábor plébános.
A falu életében a búcsú fontos mozzanat, amelyre a távolabb élők is szívesen hazajönnek, és együtt ünneplenek családjaikkal. A szentmisék által kikerekedik az összetartozás és az odafigyelés egymás iránt. A falu lakói a piacon levő vásáron is részt vehetettek a templomozás után.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső