Produktív tanácsülés Szovátán

Írta:  2017. máj. 29., hétfő 21:07

Szinte teljes létszámmal kezdték el csütörtök délután a havi gyűlést a szovátai helyi tanácsosok.

Arros Dénes gyűlésvezető két órától nyitotta meg a tanácsülést. A napirendi pontok előtt Kiss Ferenc alpolgármester két törvény összeférhetetlensége miatt kifejtette, hogy nem szavazhat a gyűlés során. A 14 napirendi pont közül sikerült mindet átvinni a gyűlésen. A napirendi pontok között jóváhagyták a hotelekhez tartozó parkolók bérleti díjának értékét. Két tanácshatározat kiegészítését is megszavazta a testület. A Medve-tó Napok költségvetése is zöld utat kapott. A lakosság és a turisták számára is fontos információ, hogy elfogadták az új parkolórendszer bevezetését a fürdővárosban, a részletekről a polgármester számolt be.

Egészen biztosan lesznek kihágások – tette hozzá a város vezető. A helytelenül és jogtalanul parkoló sofőröket a helyi rendőrség fogja ellenőrizni és jogukban áll papír formájában eljárásokat indítaniuk. Kerékbilincsre még nem kell számítani, bíznak a turisták kulturáltságában – fogalmazott derűsen Fülöp László. A szovátai moziterem háta mögé tervben van egy amfiteátrum építése, erről is szó esett a tanácsülésen.

Jóváhagyták azt a kezdeményezést is, hogy a önkormányzat Renault márkájú személyautóját a helyi rendőrségnek adják át használatra. A testvértelepülésekre való delegációk küldését is jóváhagyta a helyi tanács.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső