Korondon csütörtökön ballagnak a diákok

Írta:  2017. máj. 25., csütörtök 11:08

A héten, május 25-én ballagnak a Korondi Szakközépiskola végzősei. A diákok részt vesznek az utolsó osztályfőnöki órán, azt követően az intézmény igazgatója és aligazgatója, a község elöljárója és lelkészi kíséretében átvonulnak az iskolától az ünnepség helyszínéig, a Páll Lajos Művelődési Házba.

Ballagás, ez az ünnepély valamit végérvényesen lezár az egykor még gyerekek életében. Utolsó osztályfőnöki óra, utolsó csengőszó, utolsó nap az iskolában és véget érnek a diákévek. Lesz aki továbbtanul, lesz aki elhagyja otthonát, vagy itthon marad és munkába áll. Ilyenkor vegyes érzések kavarognak a ballagókban, örülnek hogy vége az iskolának, de valahol hiányozni is fognak a gondtalan évek, a diákcsínyek, az ismert tantermek, az iskolapadok, diáktársaik és tanáraik. De ifjú életében eljön ez a nap, amikor búcsút kell vennie iskolájától bízva abban, hogy valóra válnak vágyai, álmai.

Riporterünk pár végzős diákot is megkérdezett.

A Páll Lajos Művelődési Házban tartandó ünnepségen a kisebb diákok elbúcsúznak a végzősöktől, majd a végzősök búcsúznak diáktársaiktól, tanáraiktól, az intézménytől, majd átadják tanáraiknak szánt ajándékaikat. A község polgármestere, az iskola igazgatója, és a történelmi egyházak képviselői is ellátják tanácsokkal és lelki útravalóval a fiatalokat, mindemellett díjazzák az intézmény legjobb tanulóit. Az elballagott diákok nem sokáig ünnepelhetnek, hiszen nagy megmérettetés vár rájuk.

A Korondi Szakközépiskola érettségizői Korondon teszik le, intézményükben a szóbeli vizsgákat, az írásbelire Székelyudvarhelyen kerül sor.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső