Angol telivérek a Marosszéki Lófuttatáson

Írta:  2017. máj. 25., csütörtök 10:44

Június 24–25. között V. alkalommal szervezik meg Erdőszentgyörgyön a Marossszéki Lófuttatást. Csibi Attila Zoltán Erdőszentgyörgy polgármestere és Jankovits Ferenc szervező május 23-án Marosvásárhelyen, sajtótájékoztatón ismertették a rendezvény részleteit. Idén is változatos programkínálattal várnak minden érdeklődőt.

A Marosszéki Lófuttatás egy baráti, lovas társaság kezdeményezésére indult el, amelynek célja egy kulturális programokkal színesített, színvonalas lovas megmérettetés létrehozása. Az évek során a rendezvény egyre nagyobbá és sokoldalúbbá nőtte ki magát. A lovas verseny mellett a szervezők számos családi programmal készülnek a június 24-25-én zajló erdőszentgyörgyi eseményre, ugyanakkor a helyi és a környékbeli kézművesek is kimagasló szerepet kapnak termékeik bemutatása, és azok értékesítései által - olvasható a rendezvény ismertetőjében.


A polgármester hozzá tette, hogy az V. Marosszéki Lófuttatásnak Erdőszentgyörgyön a Pad nevű tisztás ad helyet, amely a város központjából a temető fele közelíthető meg a legkönnyebben. Rossz időjárás esetén nem ajánlott autóval ki menni a helyszínre, a településen belül biztosítanak majd parkolóhelyet a résztvevőknek.
A sajtótájékoztatón kiderült, hogy az idei rendezvény egyik különlegessége az angol telivérek futama lesz. Ezzel kapcsolatosan Jankovits Ferenc szervezőt kérdeztük.

A polgármester szavait idézve az idei programkínálat lesz a legkomolyabb, a legtartalmasabb az eddigi évekhez képest. Kicsitől nagyig mindenki talál majd kedvére valót a két nap alatt. Lesz íjászbemutató, lovasfelvonulás, solymász bemutató, néptáncelőadások, kézműves- és lovas vásár is, de persze a koncertek sem maradnak el: színpadra lép az Attila fiai Társulat és az Ismerős Arcok.
A futamra június 10-ig jelentkezhetnek a versenyzők, ezzel kapcsolatosan bővebb információt a képernyőn látható címen találnak.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső