Készülnek a szezonra Szovátán

Írta:  2017. máj. 25., csütörtök 10:19

Javában készül a város önkormányzata az idei nyári turistaszezonra. Mint minden évben, idén is odafigyelnek a város arculatának megtartására és az ide érkező vendégek megfelelő kiszolgálására. Ezzel kapcsolatban Szováta polgármesterével, Fülöp László Zsolttal beszélgettünk.

Szováta város évtizedek óta idecsábítja látogatóit, turistáit. Az üdülővárost nem csak a sós vizű tavai és a sósziklái miatt kedvelik a vendégek, hanem a kellemes környezet miatt is. A kis medence, -amiben található Szováta-, és az azt körülölelő, erdőkkel borított festői szépségű hegyek, dombok szintén csábítóak és vonzóak bárki számára. De hogy ez továbbra is megmaradjon és értékként lehessen rá tekinteni, meg kell őrizni és mindenekelőtt rendben kell tartani. Emellett a folyamatos felújítások is szükségszerűek a város életében.

Ezekre a felújításokra nagy szükség van, mivel hiányuk rontanák a városképet, valamint a közrendet is nagyban befolyásolják. A problémát többek között az idejáró kéregetők is súlyosbítják, akik egyre nagyobb rendetlenséget hagynak maguk után. Emellett a fürdőtelepen meglévő kis fabódék helyzetéről is döntött már az önkormányzat.


Városunk szép és fejlődik és azt várják el tőlünk, hogy még inkább fejlődjön – tette hozzá a polgármester. A tavalyi évben a fürdőtelepen a nyári esték fellendítése sikeresnek bizonyultak, amely során színpadi és zenés-táncos előadások voltak láthatóak. Hogy ezt még színvonalasabbá tegyék, egy korszerűsített színpadot is megvásárolt az önkormányzat, amely idén is a Petőfi parkban kap helyet, természetesen előadókkal.

Idén, a nyár eljövetelével a fürdőtelepen levő parkolók sem kerülnek bérbeadásra, így a város fogja működtetni. Parkolóautomaták kerülnek ki a fürdőtelep különböző pontjain, ezzel is növelve a város bevételét, differenciált árú parkolási lehetőséggel, ami azt jelenti, hogy a központi helyeken magasabb, míg a távolabbi, periférián levő parkírozókban alacsonyabb árért parkolhatnak majd a vendégek. A helyi lakósokat illetően pedig, kevesebb összegért, egy bérlet megvásárolásával lesz lehetőségük a parkolásra.
Szováta fő szimbólumára, a gólyafészekre szerelt óra miatt felmerült az a probléma, miszerint az itt élő gólyapárnak zavaró lehet annak hangja. Ezért az önkormányzat egy fészekre néző webkamerát szerelt, ami bizonyíthatja percről-percre, élőben a gólyák gondatlan életét.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső