Hétvégi továbbképzés Szovátán

Írta:  2017. máj. 24., szerda 10:26

Az elmúlt hétvégén tartották meg Szovátán a Teleki Oktatási Központban, az „Írás, könyv, könyvtár – a történelem segédtudományai felőli megközelítés” nevet viselő továbbképző második és egyben utolsó részét.


A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Teleki Oktatási és Módszertani Központja, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával két hétvégés évközi továbbképző programot szervezett. A tanfolyam első felére áprilisban, a másodikra májusban, most hétvégén került sor.


A képzés célja a történelem segédtudományainak, mint a helytörténet és kulturális örökség forrásainak hasznosítása a tanórai munkában, nem csak történelem szakos tanárok számára. Az előadások, foglalkozások, gyakorlati tevékenységek hétvégenként voltak, péntek délutántól vasárnap délig. Kiemelt témák: az Írástörténet, a paleográfia, az epigráfia, a kódexek, az ősnyomtatványok, a régi könyvek, a nyomtatványok és a híres erdélyi könyvtárak. A program teljes költsége pályázati alapból volt biztosítva, így a résztvevőknek ingyen volt a szállás és az ellátás. A képzés végén tanúsítványt kaptak a pedagógusok.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső