Sátoraljaújhelyiek Sóváradon

Írta:  2017. máj. 23., kedd 10:26

A Határtalanul pályázatnak köszönhetően közel negyven sátoraljaújhelyi tanuló és azok kísérő tanárai vendégeskedtek Sóváradon. Az utolsó napon, április 19-én tartalmas kulturális estet tartottak a kultúrotthonban. A sóváradi és a sátoraljaúlyhelyi gyerekek léptek színpadra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Határtalanul! program keretében nyílt pályázatot hirdetett a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővítése céljából. A sikeres pályázatnak köszönhetően érkeztek Sóváradra a sátoraljaújhelyi Kazincy Ferenc Általános Iskola hetedik osztályon tanulói és kísérő pedagógusai.

Az igazgatóhelyettes elmondta, ötödik alkalommal érkeztek Sóváradra a Határtalanul programnak köszönhetően.A Kazincy Ferenc Általános Iskolából 38 tanuló lépett fel a kulturális esten. Riporterünk két diákot meg is kérdezett élményeikről.

A sátoraljaújhelyi gyerekek mellett a sóváradi hetedikes diákok is készültek egy kisebb ünnepi műsorral.

A gyerekek előadását telt ház fogadta. A jelenlévőket a Sóváradi Általános Iskola igazgatónője, Gagyi Ildikó köszöntötte, majd a település polgármestere, Bíró Csaba osztotta meg gondolatait.

A kulturális esten a köszöntőket követően elsőként a sóváradi gyerekek léptek színpadra, azt követően a sátoraljaújhelyi diákok műsorát láthatta a közönség.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső