Majálisoztak Makfalván

Írta:  2017. máj. 23., kedd 10:18


A már megszokott helyszínen, Makfalván a Ziegler kertben szervezték meg a Székely Majálist. Szombaton délelőtt, a község központjában gyülekeztek az ünneplők. Székelyruhás fiatalok, lovashuszárok és fúvószenekar kíséretében indult a tömeg az esemény helyszínére.

A rendezvény mottója idén is „Székelyföld egy és oszthatatlan” volt. Az esemény első felében ünnepi beszédek hangzottak el. Többek között felszólalt Gábor Áron Árpád református lelkész és a község polgármestere, Vass Imre.

A makfalvi önkormányzat képviselője, Csonta Ferenc is nagy elégedettséggel mesélt az idei rendezvényről. Makfalva négy testvér településéről érkeztek képviselők. Riporterünk a magyarországi Alattyán polgármesterét kérdezte.

Azok akik kilátogattak a Székely Majálisra, találtak kedvükre valót. A nap folyamán színpadra lépett a Zoltáni - Étfalvi Fúvószenekar, Nyisztor Mihály és népi zenekara, a Mezőhavas Népi Zenekar, a Vadrózsák táncegyüttes, a püspökladányi és a vajdaszentiványi hagyományőrzők. Mindemellett volt motoros és taekwondo bemutató, de gulyásfőző verseny is. A délutáni órákban Bányai Márton, Újfalvi Marika, dr. Buta Árpád Attila és Najkó Kinga nótaénekesek, Kapi Gábor Nótás Kapitány és Ritziu Ilka Krisztina léptek fel, este pedig a Titán együttes adott koncertet.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső