Találkozás Jézus szent testével

Írta:  2017. máj. 23., kedd 10:16

Május 21-én, vasárnap 45 negyedikes diák járult a szentáldozáshoz, Szovátán. A római katolikus templomban a gyerekek első alkalommal találkoztak az élő Krisztussal, amely során kitárulkozott előttük a hit értelme és annak titka.

A katolikus egyház egyik legjelentősebb állomása az elsőáldozás, ami nem más, mint az első találkozás szentsége az Oltáriszentségben jelen levő Jézussal. A keresztény élet középpontja Jézus Krisztussal való találkozás, amely során a gyerekek magukba fogadhatják, valamint megismerhetik Őt. A találkozás életük végéig meghatározza a hozzá való viszonyukat, a vele való állandó kapcsolatukat. Az elsőáldozó nem csupán egy szentséggel tudhat többet magáénak, hanem a szívébe is költözik Jézus. A vasárnapi ünnepi szentmisén 45 gyerek járult a szentáldozáshoz, amely Both László káplán vezetésével zajlott.


Az ünnepi szentmise köszöntő beszéddel, majd a gyerekek által betanult verses előadással folytatódott. Az igeliturgián az Oltáriszentség fontossága hangzott el. Az elsőáldozáson a fiatalok, egyesével léptek a celebráló lelkész elé, és vették magukhoz az Oltáriszentséget.


Az első találkozásra és a későbbi, gyakori szentáldozásra készíti fel a gyerekeket az elsőáldozás. Fontos, hogy a későbbiekben is a gyerek megérezze és tudatában legyen a hit fontosságával, hisz ők Krisztus hordozói – tette hozzá Both László.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső