60 éves a DK

Írta:  2017. máj. 23., kedd 10:13


Május 20-án ünnepelték a szovátai Domokos Kázmér Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskola fennállásának 60. évfordulóját a Pro Scola Alapítvány szervezésében. Erre az alkalomra egy jubileumi emlékkönyv is készült, amely az elmúlt 10 év fontosabb eseményeit, megvalósításait tartalmazza.

A Domokos Kázmér Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskola 60. évfordulóján együtt ünnepeltek jelenlegi és egykori tanárok, diákok. Az egész napos rendezvénynek az iskola udvara adott helyet. A hivatalos megnyitóra délelőtt 11 órakor került sor, amely során többek között felszólalt Illés Ildikó főtanfelügyelő helyettes, Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke, Novák Csaba-Zoltán szenátor, Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere és Vass Ferencz az iskola igazgatója. Az ünnepi beszédeket a diákok zenés műsora színesítette.

Az ünnepség során Péter Ferenccel, Maros Megye Tanácsának elnökével és Fülöp László Zsolttal, Szováta polgármesterével is beszélgetett riporterünk.

Illés Ildikó főtanfelügyelő helyettes, az évfordulók megünneplésének fontosságáról beszélt.

Szenkovics Ferenc, a líceum egykori diákja, örömmel emlékezett vissza iskolás éveire.

A művészeti kiállítás megnyitóját követően a hajdani diákok és tanárok felfedezhették iskolájuk megújult épületeit. Ezzel egy időben a szovátai barantások bemutatót tartottak, majd kulturális műsor következett.

A nap végén a líceum zenekara lépett színpadra, majd meggyújtották a tábortüzet. A rendezvény méltó befejezéseként lampionokat engedtek a magasba jelenlegi és egykori tagjai az iskolának.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső