Kül- és belterületek nyilvántartásba vétele

Írta:  2017. máj. 22., hétfő 10:24


A Maros Megyei Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartó Hivatal tavaly augusztusban tartott először tájékoztatót a szakterületükön történt törvényi módosításokról, azaz az országos telekelési programmal kapcsolatos kérdésekről. A szovátai gyűlés után, Sóvárad önkormányzata talált megoldást a kül- és belterületek kataszteri felmérését illetően.

A Maros Megyei Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartó Hivatal tavaly tartott gyűlésén tájékoztatta Szováta, valamint a környező települések elöljáróit a kataszterezési programmal kapcsolatosan. Az országos kataszterezési program révén az ország összes ingatlanját szeretnék bevezetni a kataszteri nyilvántartásba és a telekkönyvekbe, mindezt 2023-ig. Sóvárad önkormányzata a tavaly év végén tartotta tájékoztatóját a lakosság számára.


Ha a lakosság egyetért a szükséges pénzösszeg kifizetésével, akkor a szerződés értelmében a szakcég neki foghat a munkálatoknak. Ezt követően a tulajdonjogi lapokra rákerülne az érintettek felmért külterülete is, amelyet az országos kataszteri hivatal saját költségvetéséből utalna ki, az az önkormányzatonként 132.000 lejt. Legkevesebb száz ingatlant kell telekelni ahhoz, hogy a finanszírozást igényelhesse az önkormányzat. A polgármesteri hivatalok képviselői aláírják a finanszírozási szerződést, megjelölik azt a céget, amellyel a felmérési munkálatokat elvégeztetnék, a szerződést pedig eljuttatják a megyei kataszteri hivatalhoz. Az önkormányzatok kiírják a közbeszerzési eljárást és annak szerződését is eljuttatják a megyei kataszteri hivatalhoz, amely majd a munkálatok átvételéért is felel. Az átvett munkálatokat követően utalják át a pénzt az önkormányzatok bankszámláira – olvashatjuk a népújság egy korábbi tájékoztatójában.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső