Egerben jártak a szovátai diákok

Írta:  2017. máj. 16., kedd 11:01


Május 2.-a és 5.-e között egri diákokat fogadott a szovátai Domokos Kázmér Szakközépiskola a Határtalanul program keretében, ami magába foglalt még egy találkozót. Erre múlt héten került sor, május 8 és 11-e között Egerben. A DK tanulóit és kísérő pedagógusait az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának az igazgatóhelyettese köszöntötte.


Egerről, az Eszterházy Károly Főiskolából érkeztek diákok városunkba, a Teleki Oktatási Központba, május első hetében. A gyerekek a Határtalanul program keretében egy tanulmányi kiránduláson vettek részt. A pályázatot, melyet megnyertek a kirándulók, azzal a céllal hirdették meg, hogy bővítsék a diákok határon túli magyarsággal kapcsolatos ismereteit. Remek alkalmat nyújtanak a Határtalanul pályázatok, hogy a gyerekek néhány napot eltöltsenek egymás országaiban.

Az ilyen jellegű programokon keresztül a diákok megismerhetik egymás kultúráját, hagyományait, olyan tevékenységeken vehetnek részt, melyek során rengeteg új ismerettel bővülhet tudástáruk. A Domokos Kázmér Szakközépiskola diákjai május 8án utaztak Egerbe, a viszont találkozásra. Ottlétük során felfedezték a környék látványosságait, de ünnepi műsorral is készültek.


A program során az egri és szovátai diákok megismerkedtek egymás népi táncaival, azokat pedig egy gálaműsor keretében be is mutatták Egerben. A gyerekek rengeteg élménnyel gazdagodtak, 11-én utaztak haza.

Szerkesztő: Urbán Izabella

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső