Püspöki vizitáció Parajdon

Írta:  2017. máj. 05., péntek 15:11
 
 
Tegnap, május 3-án érkezett Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Parajdra. A fogadtatás után a püspök látogatást tett az iskolánál, az önkormányzatnál, majd délután hat órától Istentiszteletet is tartottak a helyi református templomban. 
 
 Kató Béla református lelkipásztor, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke vizitációs körútján Parajd községébe is ellátogatott. A püspököt a község református temploma előtt fogadták. A gyülekezet nevében Kántor Csaba püspökhelyettes üdvözölte az ünneplőket.
 A püspökhelyettest követően a parajdi református egyházközség főgondnokának, Fülöp Sámuelnek szavait hallhatták a jelenlévők.
 Parajd község nevében Bokor Sándor polgármester osztotta meg gondolatait és jókívánságait.
  A püspök látogatásának okáról Kántor Csaba püspökhelyettes beszélt.
 A püspök fogadtatására az Áprily Lajos Általános Iskola diákjai zenés produkcióval készültek. 
 A gyerekek zenés összeállítását követően Kató Béla püspök szólt a jelenlevőkhöz. Elmondta a vizitációs körútjaik során sok mindent kapnak, szeretetet, megbecsülést, érdeklődést, de sehol nem fogadta őket annyi kisgyerek mint itt Parajdon. „Mivel mi úgy gondoljuk, hogy érdemes járni az országot, együtt a püspökhelyettesúrral is vizitálunk, érdemes minden fáradságot odaáldozni azért, hogy hadd ismerjük meg egymást, és fejezzük ki azt az érzést, hogy ha ti nem lennétek, akkor nem lenne érdemes nekünk szolgálni.” -  mondta a püspökúr. 
 A parajdi református egyházközség vizitációján részt vett a székelyudvarhelyi egyházmegye vezetősége is. Az ünnepi fogadás után Kántor Csaba bibliaórát tartott a bizottság tagjainak, amit az irodai-, valamint pénzügyvitel megvizsgálása követett. A tegnapi nap folyamán a püspök látogatást tett az Áprily Lajos Általános Iskolában és a parajdi önkormányzatnál. Este hat órától ünnepi istentiszteletet tartottak a református templomban, amelyen Kató Béla püspök hirdette az igét. Az ünnepi istentiszteleten a gyülekezet vegyes kórusát is hallhatták a hívek.
 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső