A tanulás tanítása

Írta:  2014. április 18., péntek 12:12

„A tanulás tanítása” témakörben bentlakásos akkreditált továbbképzést szerveztek Szovátán, a Teleki Oktatási Központban.

A képzés a Magyarországi Oktatási Minisztérium részleges támogatásával valósult meg.A képzésre közoktatásban dolgozó pedagógusok jelentkezhettek, valamint óvónők, ha tanítói képesítésük is van. Az oktatási törvény előírja, hogy a pedagógusoknak 5 évente 90 kreditpontot kell összegyűjteniük továbbképzéseken. Ez feltétele az előreléptetéseknek és hasznos érdemfizetésekre történő pályázáskor is, illetve abban az esetben, ha megszűnnek katedrák, inkább azok vannak hátrányban, akik nem vettek részt továbbképzőn.A háromnapos képzés ideje alatt nagyrészt műhelymunkák zajlanak. A résztvevők kis csoportokban dolgoznak, gondolattérképeket alkotva. Zsigmond István elmondta, mivel ők is arra biztatják a pedagógusokat, hogy az osztályokban is műhelymunkát alkalmazzanak, fontos, hogy a továbbképzőn is ennek technikáját sajátítsák el. A frontális, csak előadásokból összetett továbbképzőt nehezebben lehet gyakorlatba ültetni.
A résztvevők ott járttunkkor is szorgosan dolgoztak, épp arról készítettek gondolattérképet, hogy tanulhatóe-e a tanári mesterség. A megkérdezettek úgy vélik, könnyen lehet a diákok körében alkalmazni a képzésen elsajátítottakat.
A képzés holnap ér véget. Résztvevők többnyire Hargita és Maros megyéből érkeztek, de akadt jelentkező Temes megyéből is. A „bentlakásos” akrreditált továbbképző résztvevői 10 kreditpontról kapnak államilag elismert igazolást.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső