Szentgyörgy napoztunk

Írta:  2017. április 26., szerda 10:17

Rengeteg programot kínált a 26. Szent György Napok. Neves fellépők, kulturális műsorok, sport programok színesítették a rendezvénysorozatot, de még a Székelyföldi Legendárium csapata is Erdőszentgyörgyre látogatott hétvégén.

Pénteken megszervezték a második taekwondo bajnokságot a szovátai Tigers Taekwondo Sportklub harcosainak, e közben került sor a tűzoltók találkozójára. A délutáni órákban könyvbemutatókat tartottak a Rhédey-kastélyban, este pedig szabadtéri koncerteket. Színpadra lépett a Bronx, Alessia és Andrea Bălan.

A szombat is mozgalmas volt. Huszárébresztővel indult a nap, a város utcáin a Württemberg huszárezred vonult fel a parajdi fúvószenekar kíséretében. Reggel 9 órától egészen 18 óráig a Rhédey-kastályban különböző előadások, vetítések, vitafórum, versenyek várták a Szent György Napozókat.

A Székelyföldi Legendárium csapata szintén 9 órai kezdettel tartott bemutatót és vetítést a gyerekeknek. Mindeközben kezdetét vette a minifoci Szent György Kupa a műfüves pályán és az amatőr asztalitenisz bajnokság a líceum sporttermében. A délutáni órákban kulturális programok várták az érdeklődőket a nagyszínpadon, a sport szeretőket pedig Quad Cross bemutató a salakos pályán. Este színpadra lépett a Parnograszt, Margaret Island és a Balkán Fanatik. Az est folyamán a tűzijáték sem maradt el, majd DJ Bero szórakoztatta a Szent György Napozókat.

Vasárnap reggel hét órakor horgászversennyel indult a program, majd szabadfogású birkózó bajnokságot tartottak a líceum sporttermében. 11 órai kezdettel felekezeti istentiszteletekre és szentmisékre várták az ünneplőket. Vasárnap a kultúra kapta a főszerepet, IX. alkalommal szervezték meg a Vándorcsizma Néptánctalálkozót. A néptáncfesztivált követően színpadra lépett a Bekecs Néptáncegyüttes a város kultúrotthonában, azt követően táncházba várták a mulatni vágyókat.
A három napos rendezvény utolsó estélyén a temesvári Csiky Gergely állami magyar színház előadásában láthatta a HAIR musicalt a közönség.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső