Mesemondó és népdal verseny

Írta:  2017. április 11., kedd 10:33


Április 8-án került megszervezésre a sóvidéki óvodásoknak szóló mesemondó és népdal verseny. Az eseményre a korondi Páll Lajos Művelődési Házba várták az érdeklődőket. A IX. alkalommal megszervezett versenyen Parajdról, Szovátáról és Korond községhez tartozó településekről érkeztek gyerekek.

A kilencedik alkalommal megszervezett sóvidéki mesemondó és népdal versenyen összesen 20 óvodás adta elő produkcióját. A szombat délelőtt megtartandó eseményt Balázs Ella Éva és Koszta Mónika korondi óvónők nyitották meg. A köszöntő szavakat követően a Korondhoz tartozó központi óvoda, a Tőszegi, valamint a Piaci óvoda nagycsoportosai léptek színpadra, akik népi gyermekjátékokat mutattak be.

Tizennégy mesemondó és hat népdalénekes gyerek közül került ki a nyertes. A zsűrizésről a szervező óvónőt kérdeztük.

A mesemondó kategóriában korondi gyerekek vitték el az első három helyet. Molnos Zsófia lett az első, László István a második és Molnos Barna a harmadik. Különdíjban részesült a szovátai Újfalvi Orsolya és Fülöp Vivien, valamint Korondról Oláh Ilona. A népdalversenyen a szovátai Veress Nóra volt a legügyesebb, a második díjat a szintén szovátai Szilágyi Kata Magdolna kapta, a harmadikat pedig, a korondi Makó Zsanett. A zsűri különdíjban részesítette a parajdi Nagy Tibort.
A versenyen részvevő óvodások mindegyike dicsérő oklevéllel tért haza.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső