Nap, hold, csillagok

Írta:  2017. március 29., szerda 10:30

Nap, hold, csillagok címmel tartott előadást tegnap a celldömölki Soltis Lajos Színház, Szovátán. A székely népmesék alapján készült színdarab kilenc és tizenegy órakor került bemutatásra a Domokos Kázmér Művelődési Házban, sok kíváncsiskodó gyerek örömére.

A 2001 óta Soltis Lajos Színház nevet viselő színtársulat, Szovátán is előadta legújabb darabját a Nap, hold, csillagok címmel. A sepsiszentgyörgyi születésű, Deme Róbert rendezésében került bemutatásra a színdarab. A rendező évekkel ezelőtt az általa vezetett Visky Árpád Színjátszó Körrel vett részt a Soltis Lajos Országos színházi találkozóján, ahol közös munkába kezdett a celldömölki színtársulattal. Az előadás témáját Nagy Gábor, a celldömölki színtársulat igazgatója ismertette.


Az előadásra a Domokos Kázmér Gimnázium, valamint a hozzátartozó ilyésmezei iskola diákjai, az S. Illyés Lajos Általános Iskola, a szakadáti tanulók, valamint a sóváradi Általános Iskolából érkeztek kíváncsiskodók.

Szováta után Marosvásárhelyen került bemutatásra az előadás. Szerdán Korondon, valamint csütörtökön Gyulakután is látható lesz a színdarab.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső