Interferenciák Fesztivál Kolozsváron

Írta:  2016. november 28., hétfő 11:47


Tegnap, november 24-én megnyitotta kapuit a Kolozsvári Magyar Színház által szervezett 5. Interferenciák Nemzetközi Színház Fesztivál Kolozsváron. A  november 24. és december 4. között megrendezett színházi találkozó idei kiadásában a 14 országból érkező 20 meghívott társulat, valamint a kolozsvári színház két előadását lehet megtekinteni.


Ötödik kiadásához érkezett a kolozsvári Interferenciák Nemzetközi Színház Fesztivál. A színházi találkozónak köszönhetően a műkedvelők kétévente láthatnak válogatást a legfrissebb világszínházi törekvések kiemelkedő alkotásaiból. A fesztivál idei témája az idegenség.


Mint azt megtudtuk, az idei fesztivál témája egybeesik a migrációs jelenséggel. Tompa Gábor, a fesztivál igazgatója elmondta, az idegenség fogalma nem csupán az elmúlt fél évszázad talán legnagyobb méretű migrációs jelensége miatt időszerű, ez a problámakör évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget.

Ebben a tizenegy napban, 14 ország kiemelkedő alkotóinak előadásait láthatjuk. A fesztivál történetében először vesz részt Kolozsváron orosz, ír, macedón, luxemburgi és szlovén társulat.


A fesztiválon részt vesz a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház- Tompa Miklós Társulat is, Samuel Beckett: A játszma vége című előadását viszi színre, Tompa Gábor rendezésében.
A Kolozsvári Magyar Színház által szervezett 5. Interferenciák Nemzetközi Színház Fesztivál programját a képernyőn látható internetes oldalon tekinthetik meg.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső