Kiállítás és könyvbemutató Szovátán

Írta:  Urbán Izabella 2016. október 13., csütörtök 12:22

A VII. Székelyföld Napok keretében, október 13-án Szovátán a Teleki Oktatási Központban is bemutatják a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont legújabb kiadványait. Ugyanezen a helyszínen, csütörtökön megnyitják az Ifjúközelben című fotókiállítást is.  


Október 13-án, csütörtökön délután 16 óra 30 perckor kezdődően mutatják be a Forrásközpont legutóbbi köteteit. A "Székely jelképek pecséten, címerben" című gazdag illusztrációs anyaggal ellátott tanulmánykötetet P. Buzogány Árpád, a "Hagyományos életmód a mindennapokban" nevet viselő kiadványt dr. Salló Szilárd ismerteti az érdeklődőkkel.
A "Székely jelképek pecséten, címerben" című új kiadvány létrejöttét Hargita Megye Tanácsa és Kovászna Megye Tanácsa támogatta, a "Hagyományos életmód a mindennapokban" című tanulmánykötetet pedig a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont fenntartója, Hargita Megye Tanácsa finanszírozta.
Szintén a Teleki Oktatási Központban 17 órakor nyitják meg az "Ifjúközelben" fotókiállítást. A felvételeket az Orbán Balázs nyomdokain elnevezésű dokumentarista fotótáborok anyagából válogatta Balázs Ödön fotográfus.
A könyvbemutató, illetve a fotókiállítás megszervezését a Teleki Oktatási Központ, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Sóvidék Folyóurat támogatja.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak úgy a kiadványok bemutatójára, mint a fotókiállításra.

 

Szerkesztő: Urbán Izabella
Riporter: Székely László-Tivadar
Operatőr: Fülöp Edmund

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső