Filmtettfeszt Kolozsváron

Írta:  Józsa Ildikó 2016. október 09., vasárnap 01:07

Szerdán, október 5-én startolt a 16. Erdélyi Magyar Filmszemle, a Filmtettfeszt. A rendezvény idén is 12 erdélyi városban látogatható, többek közt Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron, október 5-e és 9-e között. A szervezők színes programkínálattal, újdonságokkal várnak minden filmkedvelőt, akár kicsiről, vagy akár nagyról legyen szó. Híradónk stábja a kolozsvári megnyitón volt jelen.


Ha ősz van, akkor kezdődik a Filmtettfeszt. Az idei Fesztivál nyitófilmjének Makk Károly: Szerelem című filmjét választották a szervezők. A magyar filmtörténet egy olyan gyöngyszeméről van szó, amelyet 45 évvel ezelőtt készítettek, és amelyet először Kánban mutattak be. A program kínálatában több műfajban kerülnek terítékre a filmek, amelyek közül minden kikapcsolódásra vágyó személy találhat kedvére való rágcsálni, vagy emészteni valót - tudtuk meg a főszervezőtől.
Riporterünk egy résztvevőt is megkérdezett a fesztivállal kapcsolatban.
A több napos rendezvénynek többek között Erdély különböző városainak mozi termei adnak otthont. A rendezvény céljáról és a Filmtettfeszt jövőbeli elképzeléseiről riporterünk szintén Buzogány Klárát kérdezte.
Buzogány Klára, a Filmtettfeszt főszervezője stábunknak elmondta, hogy a tavaly közel 7000 néző látogatott el a rendezvényre, amely óriási pozitívumként és mai napig tartó lelkesítő erőként motiválja őket, hogy minden évben, egyre több munkával jobbá, színesebbé és kedveltebbé tegyék a fesztivált. Ugyanakkor szeretnék, ha minden év elteltével növekedne a résztvevők száma.  Mindenkit, aki kedvet kapott, vagy csak kíváncsi nagy szeretettel várnak a szervezők Erdély szerte a 16. Filmtettfesztre. Mi már itt vagyunk, gyere te is, és nézz hazait.

 

Szerkesztő: Józsa Ildikó
Operatőr: Kulcsár Hunor

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső