Behúzták a derbit

Írta:  Dósa Medárd 2016. szeptember 17., szombat 22:22

A Medve-tó Mobila Szováta negyedik ligás csapata a 2016-2017-es maros megyei bajnokság harmadik fordulójában hazai pályán fogatta a nagy riválisnak számító Nyárádszereda csapatát. A szoros mérkőzést 3-2-es győzelemmel húzta be Szováta.
Jól kezdte Szováta a foci bajnokságot, amit egy csúfos idegenbeli vereséggel folytatott. Szerdán hazai pályán Nyárádszereda csapatát fogadta, ami presztízs mérkőzésnek is számít mindkét együttesnél.

A piros-feketében játszó szovátai csapat jól indított és vezette is a játék folyamatát, viszont egy kiállítást követően emberhátránnyal folytatta a játékot Szováta, majd be is talált az ellenfél a hazai csapat kapujába, így 0-1-es hátránnyal zárult az első játékrész. Egy kis taktikai változtatást követően a második játékrészben megemberelték magukat a hazaiak és Silviu Naste találatával kiegyenlítettek, majd percekre rá Socaciu lövésével már vezetést is szerzett Szováta. Nyárádszereda sem tétlenkedett és gyorsan kiegyenlített. A mérkőzés utolsó negyedórájában egy büntető rúgást kapott a hazai csapta, amelyet a szovátai veterán játékos Branda Emilian határozottan belőtt a hálóba ezzel eldöntve a mérkőzés végeredményét, a 3-2-es szovátai győzelmet. A mérkőzés végén az edzőt kérdeztük.
A bajnokság kezdete kicsit hasonlít a tavalyi idényre, ahol volt egy időszak amikor a szovátai csapat idegenben sosem, itthon pedig mindig nyert, ez nem elég – tudtuk meg az edzőtől.
Három mérkőzést követően a csapat egyedüli hat pontosként a tabella ötödik helyén áll. A csapat következő mérkőzését Náznánfalván játssza, holnap 11 órától. A következő hazai mérkőzésre pedig szeptember 24-én kerül sor ismét 11 órától Ákosfalva ellen.

 

Szerkesztő: Dósa Medárd
Operatőr: Kulcsár Hunor
Riporter: Székely László Tivadar

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső