III. Kerámia Kupa Korondon

Írta:  2016. július 27., szerda 10:41


Sikeres volt a III. Kerámia Kupa Korondon. 24 településről érkeztek versenyzők, közel nyolcvanan vettek részt a fő versenyen és 28 fiatal tehetség mutatkozott meg a gyerekversenyen. A rendezvény múlt vasárnap, július 24-én, a délelőtti órákban kezdődött. A győzelmet a marosvásárhelyi Barátosi Dániel nemzetközi mester szerezte meg.

Sándor Levente, korondi vállalkozó  kezdeményezésére a 2014-ben megalakult korondi Kerámia Sakkegyesület az elmúlt vasárnap immár harmadik alkalommal szervezte meg a Kerámia Kupát. A rendezvénynek ez alkalommal is a Páll Lajos Művelődési Ház adott helyet. A vasárnapi megyék közti rapid sakkversenyről a szervezővel beszéltünk.


A rendezvényt Sándor Levente nyitotta meg, amelyen jelen volt a község polgármestere, Katona Mihály és Ravasz Ferenc, alpolgármester.


A megnyitót követően a Kerámia Kupa birói ismertettették a szabályokat, majd kezdetét vette a verseny. A sakkesemény hétfordulós svájci rendszer alapján zajlott, amelyen számos sóvidéki sakkbarát, fiatal játékosok és női versenyző is akadt. A főverseny második helyét a székelyudvarhelyi Varga Adrienn szerezte meg.


A győzelmet, akárcsak tavaly, az első számú esélyes szerezte meg, a marosvásárhelyi Barátosi Dániel, nemzetközi mester. (12 perc után - keramiakupa (1)


A szervezők a főversenyen kívül külön díjazták nemek szerint a 12 év alatti gyerekeket, a junior kategóriában is osztottak díjakat, továbbá kupát kapott a legfiatalabb és legidősebb játékos, a legjobb női és férfi játékos. A junior verseny második helyét egyébként a szovátai Sófalvi Róbert szerezte meg.
A Kerámia Kupáról minden versenyző éremmel és oklevéllel tért haza.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső