Boldogasszony kiállítás Szovátán

Írta:  2016. július 06., szerda 10:29

A több helyszínen komoly sikerrel bemutatott Boldogasszony vándorkiállítás következő állomása a szovátai Teleki Oktatási Központ. A megnyitóra most hétvégn, július 10-én kerül sor délután hat órai kezdettel.


A Boldogasszony vándorkiállítás egy évvel ezelőtt indult külhoni útjára. Elsőként Kárpátaljára vitték az 55 kortárs magyar alkotó Mária-ábrázolását bemutató tárlatot, majd a székelyföldi városokba. Erdély városai után Délvidékre, majd Felvidékre utazott a tárlat.

A kiállítás fővédnöke Áder János, Magyarország köztársaság elnöke, védnökei pedig Tamás József római-katolikus püspök és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke. A megnyitón Szolláth Hunor, a Teleki Oktatási Központ oktatási és kulturális igazgatója és Köllő Tibor szovátai plébános köszönti az egybegyűlteket, majd Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke osztja meg gondolatait a jelenlévőkkel. A kiállítást szakmailag Tóth Norbert, a Forrás Művészeti Intézet igazgatója méltatja. A rendezvényt Bakó Tihamér zongorajátéka színesíti.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső