Országos favágó verseny Vármezőben

Írta:  2016. június 21., kedd 10:51

A Romsilva – Országos Erdőgazdálkodási Hivatal a hagyományos favágó versenyének országos szakaszát idén Vármezőben szervezte meg. A több napos eseményen mintegy 10 próbatétel várt a fiatal erdőgazdálkodókra és favágókra.

Így zajlott július 16-án a Vármezőben megszervezett országos favágó verseny második napja. Az első nap az erdőben kellett bizonyítsanak a versenyzők, míg a második nap már egy kiépített pályán kellett teljesítsék a különböző feladatokat. A kemény szakma ellenére számos fiatal versenyzője is volt a versenynek.

A megyei versenyek győztesei találkoztak Vármezőben akiknek, egy kemény két napos versenyprogramot állítottak össze. A verseny folyamatáról az országos erdőgazdálkodási hivatal egyik munkatársa mesélt.


A kivágott és lepucolt rönkök felaprózása csak egy része volt az adott versenyszámnak, ugyanis a levágott rönk szeletek vastagságát és a vágási szöget is mérték a nemzetközi birák. A versenyzők a próbák során munkavédelmi ruhában és cipőben kellett legyenek, felszerelve minden biztonsági védőtartozékkal. A versenyzők elmondták, hogy a tűző napon teljes felszerelésben nagyon nehéz teljesíteni a próbákat.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső