Örökség a jövőnek, jövő az örökségnek

Írta:  2016. április 05., kedd 10:54

Újra a szovátai Teleki Oktatási Központ adott otthont a hagyományosan  kétévente megszervezendő műemlékvédelmi konferenciának. A háromnapos programot hetedik alkalommal hirdették meg.

A marosvásárhelyi Arcus Egyesület és a kolozsvári Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány Műemlékvédelem Erdélyben VII. Címmel április 1 és 3 között szervezte meg hagyományos konferenciáját a szovátai Teleki Oktatási Központban. A kétévente megrendezésre kerülő előadássorozat és egyben fórum célja lehetőséget biztosítani az elmúlt időszak  erdélyi műemélkhelyreállítási programjai, a műemélkekhez és ingó örökségünkhöz kapcsolódó kutatások és különböző örökségvédelmi projektek  bemutatása volt.

 
A szűkebb környezetünkben található gazdag épített örökség helyreállításával kapcsolatosan Mihály Ferenc szovátai restaurátort kérdeztük.


A konferencia résztvevői egyöntetűen képviselik azt az álláspontot, miszerint a bürokratikus és anyagi nehézségek ellenére kötelességünk megőrizni a jövő nemzedék számára a magyar nemzet közös örökségét képező kulturális értékeket, ezen belül a hagyományos épített környezetet, hisz ezek a magyar emberhez méltó lét szerves részét képezik.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső