A nyuszi hozza a meleget

Írta:  2016. március 24., csütörtök 11:35

A kora tavaszi felmelegedés március közepén nehéz volt ismét a fagypont közeli hőmérsékletekhez visszaszokni. Ugye kíváncsiak, mikortól számíthatunk enyhébb és kellemesebb időre? Az Országos Meteorológiai Szolgálat marosvásárhelyi intézetétől megtudtuk, hogy e hónap végétől igazán tavasziasra fordul az idő.


A népi hiedelem szerint Sándor, József és Benedek zsákban kellett volna hozzák a meleget, de ehelyett inkább hideget hoztak. Március 21-e a tavaszi napéjegyenlőség napja. Bár ez a csillagászati tavasz kezdetét jelenti, mégis fagypont alatti éjszakai hőmérséklet és 8-9 fokos nappali csúcshőmérséklet jellemezte az időjárást. Az Országos Meteorológiai Szolgálat marosvásárhelyi munkatársától telefonon érdeklődtünk, hogy mikor érkezik meg az igazi tavasz.


Az előrejelezések nem mutatnak drasztikus változásokat, havazás már csak elszórtan, a magasan fekvő hegyekben valószínű. Az igazi tavasz március 30-tól érkezhet el térségünkbe – tudtuk meg a meteorológustól. Ma, azaz március 23-án ünneplik a Meteorológiai Világnapot, amelynek mottója „Forróban, szárazabban, csapadékosabban nézz szembe a jövővel!”. Hogy ilyen lesz-e a késő tavasz meg a nyár, arra még nincs válasz.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső