Karácsonyi Kupa

Írta:  2015. december 23., szerda 17:17

 

Maradunk a sportnál. A Domokos Kázmér Gimnáziumához tartozó sportcsarnokban szervezték meg idén először a Karácsonyi Kupát az I-IV osztályos diákok számára. A kézilabda és labdarúgó tornára négy településről is érkeztek csapatok.


A tavalyi Mikulás Kupa idén Karácsonyi Kupára változott.  Varó Gyula makfalvi testnevelőtanár volt a kezdeményezője,  Soós Zsigmond szovátai kollegájával karöltve  sikerült megszervezni elemi osztályos fiúk és lányok számára  azt a tornát, amelyre december 18-án pénteken került sor.  A helyi résztvevőkön kívül  Sófalváról, Makfalváról és Marosvásárhelyről is érkeztek csapatok. Focival kezdődött a torna, amikor is a szovátai csapat a makfalviakkal mérte össze tudását és fölényes győzelemmel zárta az első mérkőzést. Riporterünk a  főszervezővel beszélgetett.


A Karácsonyi Kupát labdarúgásban és kézilabdában is Szováta nyerte el. Fociban a marosvásárhelyi csapat, míg kézilabdában a makfalviak lettek a másodikok. A torna végén mindenkinek oklevelet nyújtottak át. Fontos, hogy kupa lényegét a szervezők nem a versengésben látják, hagyományteremtő szándékkal rendezték és kívánják megrendezni a továbbiakban is. Remélik, hogy minden résztvevő gyerek számára egy élmény volt, ugyanakkor tapasztalatcserére, barátságkötésre is tökéletes alkalomként szolgált.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső