Református bibliahét Parajdon

Írta:  2015. augusztus 24., hétfő 16:13

Öt napon keresztül ragyognak a csillagok a parajdi református egyház gyülekezeti termében és templomában egyaránt. A  Keresztény Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány irányítása alatt Parajdon hétfőn vette kezdetét a vakációs bibliahét közel 90 gyerek jelenlétében.


A vakációs bibliahét a „Ragyogj csillag!” mottóval indult idén, amely a zsidó származású Eszter királynő történetéből fakad. Ő volt az, aki a zsidó népet megmentette, a gyerekek az ő életéből tanulhatják meg az engedelmességet, a hálát vagy akár a bölcsességet. A bibliahétről a parajdi kántornővel beszélgettünk.

Az egyhetes foglalkozás során az egy-nyolc osztályos gyerekek találkozhatnak bábjátékkal, rajzfilmet néznek, éneket tanulnak és még kirándulni is mennek. A parajdi bibliahét szervezői a református kántornő és Iszlai Béla református lelkipásztor, az ők munkájukat a nyolcadikos diákok segítették. Egy nyolcadikos segítőt stábunk is megkérdezett.


A résztvevő diákokat is megkérdeztük.

A programok minden nap reggel tíz órától kezdődtek a templomban és az imateremben felváltva, és délután 2-3 óra között szokott jártak le. Ma táborozni indult a csapat Homoródfürdőre, ahonnan szombaton érkeznek haza, majd vasárnap egy ünnepi istentisztelettel zárul az esemény.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső