Az a csodálatos külföld

Írta:  2015. augusztus 18., kedd 10:52

Nem rég jelent meg Farkas Attila, alsósófalva szülöttjének első könyve, mely a külföldi munkavállalást a szerző tapasztalatai alapján taglalja. „Az a csodálatos külföld avagy Térj vissza, vándor, nem lehet két hazád” című kiadvány a „Nyugatot” ragadja ki a misztikumból, és belehelyezi a valóságba.


Farkas Attila megjárta már Amerikát, Kanadát és Angliában is dolgozott. A külföldi munkavállalás során azt látta, hogy sehol nincs kolbászból a kerítés, sőt, azt tapasztalta, hogy a nyugati országokban is épp olyan nehéz feljebb kerülni, akárcsak itthon. A szerző könyvében a külföldi munkavállalás realitását igyekezett feltárni az olvasók előtt saját tapasztalatai alapján. Úgy gondolta, érdemes a témáról írni, hiszen napjainkban rengeteg fiatalt foglalkoztat a külföldi élet, sokan a jobb megélhetés reményében végleg elhagyják szülőföldjüket.

A szerző igyekezett úgy átadni a tapasztalatait, hogy az olvasó könnyedén belehelyezze magát a történésekbe. A visszajelzések alapján ez sikerült is – állítja Farkas Attila, aki az egyetem végeztével indult neki a nagyvilágnak. Több munkakörben dolgozott, és idővel feljebb is tornázta magát, viszont nem találta meg helyét a nyugati államokban.

Ezt követően 9 hónapot Angliában töltött, ahol még inkább azt látta, hogy nem könnyű boldogulni. Először raktári munkát végzett, majd az Amazon elektronikus kereskedelemmel foglalkozó cég elosztóközpontjába került, amely munkakörben jól érezte magát. Ennek ellenére hazaköltözött, ugyanis elérte azt, amiért kiutazott külföldre: sikerült saját életét megalapoznia Csíkszeredában. A könyvet még az Angliában töltött idő alatt kezdte írni a szerző, hazatérése után fejzete be az ott elkezdett munkát. A szerzőt arról faggattuk, hogy miért választotta Csíkszeredát lakhelyéül.

Farkas Attila azt üzeni könyvével a fiataloknak, hogy tudatosan vállaljanak munkát külföldön.

A szerző hamarosan szülőfalujában is bemutatja a könyvet. Elmondta, további célja egy vitaindító előadás, amely keretében ellenérvek is elhangzanak a könyvben leírtakkal kapcsolatosan.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső