Sikeres volt a Kerámia Kupa

Írta:  2015. július 28., kedd 14:59

Sikeres volt a Korondon megszervezett II. Kerámia Kupa. Az eseményen idén is részt vettek sakkmesterek, akik el is foglalták a dobogós helyeket. A szakemberek mindamellett, hogy játszottak, a fiatal tehetségekre is felfigyeltek.


A Korondi Kerámia Sakkegyesület által szervezett kupán 22 településről több mint 80 sakkozó vett részt. Az esemény helyszínéül a Páll Lajos Művelődési Otthon szolgált. Idén rengeteg fiatal tehetség is megmutatkozott az eseményen.

A bajnokság hétfordulós svájci rendszer alapján zajlott. A verseny múlt vasárnap, a délelőtti órákban kezdődött, és késő délután hirdették ki az eredményeket. Senki nem lepődött meg azon, hogy a nemzetközi sakkmesterek dobogós helyet foglaltak el. Az  első helyen Barátosi Dániel nemzetközi sakkmester végzett.

A versenyző elmondta, valószínűleg Szovátán, az őszi megmérettetésen is részt vesz. A bajnokság második helyezettje Biró Tamás nemzetközi sakkmester lett.

A sakkmester elmondta, ilyen versenyeken könnyen megmutatkoznak a tehetségek, akikkel érdemes foglalkozni. Továbbá, hozzátette, a tavaly megalakult Korondi Kerámia Sakkegyesület versenyzőitől ugrásszerű fejlődést vár. A dobogó harmadik helyét Czira Csaba sakkmester foglalta el.

A sakkmester elmondta, szeretnék a korondi versenyen résztvevőket meghívni a hamarosan megrendezésre kerülő Promenada Kupára, Marosvásárhelyre. A sakkmester úgy véli, a fiatalok számára is hasznosak az ilyen jellegű versenyek.

A versenyen különben junior kategóriában is osztottak díjakat. A dobogó első helyét a székelyudvarhelyi Tóth Botond Artúr, a másodikat a csíkszeredai Ördög Ákos foglalta el, harmadik helyen végzett Sándor Tamás korondi versenyző. Az eseményről minden résztvevő éremmel és oklevéllel térhetett haza. A szervező stábunknak elárulta, hogy szeptember 10-e és 13-a között készülnek rendezni egy nemzetközi open versenyt, amelyre több nemzetközi nagymestert is meghívnak.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső