I. Sóvidéki Kerámia Kupa

Írta:  2015. április 14., kedd 10:54

A Korondi Kerámia Sakkegyesület első alkalommal szervezte meg a Sóvidéki Kerámia Kupát. A szombaton szervezett versenyre Farkaslakáról, Kibédről és Szovátáról is érkeztek sakkozók.


Az egynapos sakkversenyre 18 sakkozó jelentkezett négy településről. A svájci rendszer szerint zajló versenyen az egyik szovátai játékost kérdeztük, aki egyben az esemény társszervezője is volt.


Az első Sóvidéki Kerámia Kupa főszervezőjével is beszéltünk, aki egyben a Korondi Kerámia Sakkegyesület alapítója is.


A sakkórával lebonyolított versenyen két kategóriában is hirdettek győzteseket. A felnőtt kategóriában az első helyezett a szovátai Pirosca Alexandru. A második díjat Jakab János farkaslaki játékos érdemelte ki, és a dobogó harmadik fokát szintén egy szovátai játékos foglalta el, név szerint Bíró Csaba. A díjakat Sándor Levente a sakk egyesület alapítója adta át, aki a versenyen a negyedik helyezést érte el. A két kategória első helyezettjeivel is beszéltünk, elsőként Jakab Nándort a junior kategória első helyezettjét kérdeztük.


A junior második helyezett a korondi Sándor Tamás lett. A junior harmadik Jancsó Bálint lett, aki szintén korondi. A versenyt jövőre is megszervezik.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső