VIII. Bogdán Kupa

Írta:  2015. március 02., hétfő 12:48


Február 21-én szervezték meg a már hagyománnyá vált Bogdán Kupa síversenyt. Az eddigi évekhez képest idén jelentkeztek a legtöbben a versenyre. A remek időjárás több száz turistát csalogatott ki a Bogdáni Sípályákra.

Mesés körülmények között zajlott múlt hétvégén a síverseny a Bogdáni Sípályákon. A jóval fagypont fölötti hőmérséklet és a tiszta napsütéses égbolt csak újabb okot adott arra, hogy a síkedvelők a tél végének közeledtével még egy fergetegeset síeljenek és szórakozzanak. A nyolcadik alkalommal megszervezett Bogdán Kupára idén is a helyszínen lehetett iratkozni. Az eseményről és a remek időjárásról a sípálya tulajdonosával beszéltünk.

 A pálya tulajdonosa hozzátette, örül, hogy ennyi gyerek jelentkezett. A versenyre közel 200-an nevezetek be, ami az eddigi évekhez képest rekordnak számít. A versenyen a kiváló hangulatért a Pikowatt lemezlovasa felelt.

A szervezők a verseny napján ingyen adták a sört, a bort és a pálinkát, illetve az éhesek számára a kalácsot meg a ropit. A közel 500 főre készített gulyás elkészülése után, mindenkit vendégül láttak a szervezők. A helyszínen Parajd község polgármesterével is találkoztunk.

A polgármester hozzátette, a tervekben szerepel az is, hogy az elektromos áramot kijuttassák a sícentrumba, ugyanis a 21. században nem elfogadható, hogy egy ennyire fejlett központba ne legyen állandó áramellátás. A beszélgetés után kezdetét vette a verseny. Mindenkinek egy csúszás állt a rendelkezésére, hogy jó időt érjen el. Verseny közben pár résztvevőt is megkérdeztünk.

A versenyre érkeztek sízők Gyergyószentmiklósról, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából, Marosvásárhelyről, Szovátáról, Korondról, Parajdról és még Borszékről is. A különböző kategóriákban első helyezést Barabás Tamás Vidor, Nagy Rebeka, Sajtoc Zsolt, Fehér Dorottya, Nády Szabolcs, Faur Blanka, Gál Bence, Hompoth Andrea, Vargyas Adorján, Paskuly Jessica, Fazakas Ákos, Szabó Kinga, Dezső Zsolt, Fazakas Bíborka, Gyarmati Levente és Fülöp Zsófia értek el.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső