Kibéden is farsangolnak

Írta:  2015. február 19., csütörtök 10:52

A kibédi ifjúság idén is megszervezi a hagyományos farsangi lakodalmat. A hangos és színes ostoros felvonulást egy hajnalig tartó bál követi, amit a felújított művelődési házban tartanak meg.

A tél végét jelentő farsangot hagyományos, ünnepi hangulatban minden évben a kibédi ifjúság is megünepli. A szombatra szervezett farsangi lakodalmas játék során a fiatalok különböző maskarába öltözve járják a települést, adományokat és elemózsiát kéregetve az esti bálra. A parádés eseményről az egyik szervezővel beszéltünk.
A hagyomány szerint a kibédi farsangi körmenet tagjai a katonaság előtt álló fiatalok voltak, ma már fiatalabbak és idősebbek is részt vesznek a szervezésben. A  település bejárása és a hangos ostorcsattogtatás segít elűzni a telet, mesélte az egyik szervező. A farsangi lakodalom résztvevőiről is megtudtunk néhány információt.
A farsangi körmenet február 21-én, reggel 10 órától kezdődik a kibédi általános iskola udvarán, majd a település összes utcájának bejárása után ér véget. Az esti bál 9 órakor kezdődik.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső