Karácsonyi ünnepkör

Írta:  2014. december 24., szerda 03:40

Karácsonykor mindenki megmozdul, mert mindenki szeretne valakit megajándékozni, boldognak látni és maga is boldog lenni. Ebben az időszakban mindenki szakít időt szeretteire, ilyenkor megtelnek a templomok is, együtt ünneplik a hívek Jézus születését. Stábunk a karácsonyi ünnepkörben megtartandó istentiszteleti rendről kérdezte a történelmi egyházak lelkészeit Szovátán.

A karácsonyi ünnepkör a szentestével veszi kezdetét, erre az alkalomra a gyerekek karácsonyi műsorral készülnek.

Baczoni Sándor szovátai református lelkészt is megkérdeztük a karácsonyi ünnepkörről, hogy miként készülnek az angyalvárásra, Jézus születésének ünneplésére, a szentestére.

Karácsony első napján több istentiszteletet tartanak, mondta Baczoni Sándor református lelkész. Szakadátban és Szovátán 11 órától, délután 3 órától Illyésmezőben, 4 órától a parajdi úti iskolában, és 5 órától egy délutáni istentiszteletre várják a híveket Szovátán.

Karácsony harmadnapján Szovátán nincs istentisztelet, tudtuk meg a református lelkésztől, ugyanis ezen a napon a tiszteletes meglátogatja az egyházközség betegeit, igét hirdet nekik, és úrvacsorát oszt. Az ünnepi programról Köllő Tibort is megkérdeztük.

A plébános elmondta, hogy ünnepi műsorral készülnek a fiatalokkal, Bajkó Norbert segédlelkész vezetésével, melyet karácsony előestéjén adnak elő 9 órakor, ezt követően pedig kiosztják az ajándékokat a gyerekeknek. Az ünnepi szentmisékre, istentiszteletekre felekezettől függetlenül mindenkit szeretettel várnak.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső